Regressietherapie

Regressie is het herbeleven van vroegere ervaringen die ten grondslag liggen aan problemen van nu. Door in regressie te gaan werk je aan het ophalen van vergeten, geblokkeerde en onverwerkte ervaringen die storend nawerken. Maar er wordt ook gewerkt aan het reactiveren van goede gevoelens, vergeten positieve ervaringen en slapende vermogens.

Klachten als angsten, depressies, relatieproblemen en verslavingen hebben oorzaken. Ook storende karaktertrekken of negatieve overtuigingen als "het is mijn eigen schuld" hebben oorzaken uit het verleden. Die oorzaken zijn we vaak vergeten. In die vergeten belevingen zitten emotionele wonden die nooit geheeld zijn en/of waren aanleiding tot beperkende overtuigingen. Zulke overtuigingen veranderen slechts als we begrijpen hoe ze ontstaan zijn en waarom we ze hebben vastgehouden. Herbeleven met begrip vergemakkelijkt het loslaten. Na het opsporen en herbeleven van de onverwerkte ervaringen ontladen de emoties zich en ervaren de clienten de samenhang tussen hun ervaringen van toen en de klachten van nu.
Resultaten van deze therapie zijn, zoals bij bijna iedere psychotherapie te onderscheiden in;
Mentale resultaten:
Toegenomen helderheid en overzicht, begrip voor de eigen ontwikkeling, zelfinzicht, begrip voor andere mensen en bevrijding van hardnekkige storende ideeen.
Emotionele resultaten:
Innerlijke rust, zelfacceptatie en zelfvertrouwen, herstel van inlevingsvermogen en positieve emoties (bijv. kunnen genieten), uiten van emoties.
Lichamelijke resultaten:
Verdwijnen van psychosomatische spanningen en kwalen, d.w.z. lichamelijke stoornissen die psychisch bepaald worden, zoals onvoldoende energie en weerstandsvermogen, spanning, overgevoeligheid en lichamelijke klachten zonder medische verklaring.
Terug naar overzicht

wil je een vrijblijvend gesprek aanvragen?

Klik hier
Website laten maken door Modual.