Reincarnatietherapie

Reincarnatietherapie is regressietherapie die ook herbelevingen accepteert van ervaringen die kennelijk vóór dit leven liggen.

Veel problemen hebben hun oorzaak in dit leven, en zelfs als de oorzaak in een vorig leven zou liggen, is het verweven met het leven van nu. In reincarnatietherapie wordt daarom gewerkt met vier soorten ervaringen:
1. Het leven nu, inclusief de ogenschijnlijk vergeten eerste kinderjaren
2. De tijd tussen de verwekking en de geboorte. De tijd in de baarmoeder dus. Gevoelens en belevingen van de moeder kunnen doorwerken in het ongeboren kind. De geboorte zelf is ook zeer ingrijpend en kan problemen opleveren op latere leeftijd. Bijv. als iemand het gevoel heeft maar niet vooruit te komen/vast te zitten. Het is een mogelijkheid dat hij/zij een moeilijke geboorte heeft gehad en daardoor dit gevoel voor het eerst heeft gekregen.
3. Vorige levens. Meestal is traumatisch sterven de meest indringende ervaring die je mee kunt nemen naar een volgend leven. Dan blijft er veel onverwerkt, vooral als ons bewustzijn vernauwd is door angst, pijn, emoties of verdoving.
4. De periode tussen het sterven en het volgende leven. Als we sterk aan ons lichaam, ons, ons werk of onze naasten gehecht blijven, kunnen we na het sterven blijven hangen bij het lichaam of in de omgeving waarin we gestorven zijn.
Reincarnatietherapie accepteert zulke ervaringen van clienten. De resultaten rechtvaardigen dat. Onderzoeken laten zien dat de helft van de clienten helemaal of bijna helemaal (en blijvend) van zijn klachten afkomt. Nog eens een kwart van de clienten meld dat de klachten minder zijn geworden, hoewel 70% van de clienten al eerder vergeefs voor hun klachten waren behandeld, soms jarenlang.
Geloven in reincarnatie hoeft niet. De therapie gaat uit van ervaringen, niet van een levensovertuiging.
Terug naar overzicht

wil je een vrijblijvend gesprek aanvragen?

Klik hier
Website laten maken door Modual.